Comodo SSL
Tutorial / Q&A

BAGAIMANA MEMBUAT TETAPAN UNTUK KHIDMAT PENGHANTARAN

Bagaimana untuk membuat Tetapan Penghantaran di Papan Pemuka Penjual di laman sesawang imanika.com?

Dalam video ini, kami akan menunjukkan cara-cara membuat Tetapan Penghantaran. Untuk memulakan Tetapan Penghantaran, kita perlu mengikuti langkah-langkah berikut.
Log masuk ke akaun penjual. (jika anda belum lagi log masuk).
Navigasi ke Papan Pemuka Penjual –> Tetapan –> Penghantaran Berikut adalah beberapa pilihan yang ada.

Membolehkan Penghantaran penjual.

Ini adalah pilihan utama jika anda ingin menggunakan ciri Penghantaran Penjual. Jika penjual tidak memilih pilihan ini, ciri Penghantaran Penjual tidak akan berfungsi untuk kedai ini.

Penghantaran Harga Lalai.

Jika anda tidak mahu menambah harga penghantaran setiap kali anda membuat produk, maka ciri ini sangat berguna. Ini akan menjadi harga minimum atau harga penghantaran asas atau harga penghantaran domestik. Dan ia akan digunakan sebagai rujukan untuk mengira harga penghantaran.

Per Produk Harga tambahan.

Jika seseorang membeli lebih daripada satu produk dari kedai anda, anda akan menentukan harga penghantaran untuk produk lain di sini. Sama seperti anda menjual pisang dan oren, jadi ini bukan pengiraan jika seseorang membeli lebih daripada 1 pisang. Harga ini akan terpakai jika seseorang membeli oren dengan pisang, contohnya.

Per Kuantiti Harga tambahan.

Jika seseorang membeli lebih daripada satu unit produk anda, maka pilihan ini akan berguna untuk anda tentukan. Seperti seseorang yang membeli 2 atau lebih pisang, maka harga ini akan ditambah bagi setiap kiraan selepas 1.

Masa pemprosesan.

Ini tidak ada kena mengena dengan pengiraan. Ia hanya cara mudah untuk memaparkan masa yang diperlukan untuk menyediakan produk sebelum penghantaran.
Polisi Penghantaran. Ini adalah kawasan teks yang mudah. Anda boleh menulis apa sahaja yang anda mahukan.

Polisi Bayaran Balik.

Ini juga merupakan kawasan teks yang mudah. Anda harus menulis beberapa arahan di sini tentang cara mendapatkan bayaran balik untuk produk anda.
Kapal-kapal dari. Anda akan memilih lokasi asal penghantaran.

Hantar kepada.

Dalam bidang ini, anda akan menambah lokasi yang ingin anda hantar. Selepas memilih satu negara, anda akan mendapatkan negeri-negeri pada butang jatuh-turun.

Kos.

Ini adalah kos lalai bagi negara tertentu yang anda pilih. Maksudnya, jika sistem tidak dapat menemui apa-apa nama negeri yang telah dimasukkan pengguna, maka harga ini akan digunakan untuk pengiraan penghantaran.
Tambah lokasi: Dengan mengklik butang + ini, anda boleh menambah lebih banyak negara dan lokasi.

Bagaimana Mengatasi Harga Penghantaran lalai?
Anda boleh mengatasi harga penghantaran lalai penjual jika anda mahu. Kos penghantaran lalai digunakan apabila anda tidak menambah sebarang kos penghantaran dalam maklumat produk anda. Tetapi kadang-kadang anda mungkin perlu mengatasi kos penghantaran lalai bergantung pada produk anda. Oleh sebab ini, kami telah memasukkan ciri mengatasi penghantaran lalai dalam halaman edit produk. Untuk menggunakan ciri ini,
bagi produk sedia ada. Anda perlu menavigasi ke skrin edit produk anda, iaitu imanika.com –> Papan Pemuka Penjual –> Produk, –> Edit –> penghantaran.
Dan untuk produk yang baru dibuat, skrin seterusnya selepas menambah butiran asas produk, navigasi ke bahagian penghantaran.
Klik pada kotak semak pengecualian penghantaran lalai dan anda akan mempunyai pilihan untuk menambah atau mengurangkan kos penghantaran bagi produk tersebut. Anda boleh meletakkan nilai positif atau negatif mengikut keperluan anda. Jika harga penghantaran asas produk anda kurang daripada harga penghantaran lalai, anda boleh meletakkan nilai tolak.
Katakan harga penghantaran lalai anda ditetapkan sebanyak RM10. Tetapi untuk Pisang, harga penghantaran asas akan menjadi RM8. Jadi, anda boleh menulis tolak RM2 dalam ruang Kos Tambahan yang disediakan.
Kos ini akan ditambah kepada harga penghantaran lalai. Ini bermakna jika anda telah menetapkan harga penghantaran lalai sebanyak RM10 dan kos tambahan tolak RM2, maka harga penghantaran asas bagi produk tersebut akan diselaraskan menjadi RM8.
Dan semua harga untuk negeri-negeri akan ditambah selepas itu. Oleh itu, jika anda telah menetapkan RM25 untuk Singapura, maka jumlah kos untuk penghantaran produk ke Singapura ialah RM8 ditambah RM25. Jumlahnya akan menjadi RM33.

Bagaimana untuk menetapkan Per Kuantiti Harga Tambahan?

Sebagai contoh, kuantiti produk anda adalah 5.
Harga Penghantaran lalai untuk pisang adalah RM10 tolak RM2 dari bahagian mengatasi harga penghantaran lalai. Oleh itu, jumlah baru untuk harga penghantaran asas anda ialah RM8.
Per Kuantiti Harga Tambahan dari bahagian Mengatasi kos penghantaran lalai ialah RM2.
Kos penghantaran ke Singapura ialah RM25.
Jadi jumlah kos penghantaran untuk 5 pisang ke Singapura ialah RM13 x 1 produk + RM2 x 4 produk + RM25. Oleh itu, jumlah keseluruhan ialah RM41.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

× WhatsApp Chat Box
Compare items
  • Total (0)
Compare
0